Toimintasuunnitelma

PMY toimintasuunnitelma 2024

1. Yleistä

Yhdistys tekee sääntöjensä mukaisesti tunnetuksi Postimuseon toimintaa ja käyttömahdollisuuksia, edistää museon ja sen toimialan harrastajien välistä yhteistoimintaa sekä syventää Postin historian ja nykypäivän tuntemusta. Tätä varten yhdistys harjoittaa tiedotus- ja julkaisutoimintaa, kartuttaa tietoa ja museon kokoelmia, osallistuu yhteisiin työprojekteihin sekä järjestää esitelmätilaisuuksia, näyttelyitä ja tutustumiskäyntejä mahdollisuuksiensa mukaan.

2. Jäsenistö

Yhdistyksen toiminnan perustana on riittävän laaja postilaisista, keräilyn, kulttuurin sekä historian harrastajista koostuva jäsenistö. Yhdistys tekee toimintaansa tunnetuksi tapahtumissa ja jäsenhankintaa suoritetaan toimialaan liittyvien sidosryhmätahojen sekä yleisön keskuudessa.

3. Varsinainen toiminta

3.1. kokoukset: yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään maaliskuun loppuun mennessä

3.2. Retket

Päiväretkiä järjestetään sekä Helsingistä että Tampereelta.
Helsingissä ajankohtaisia taidenäyttelyitä. Suunnitelmissa retki Itä- tai Länsi-Uudellemaalle.

Retki Lahteen 18.5.2024 lue lisää

1Tampereelta bussiretki 11.6.2024 Siuro-Pinsiö-Nokia rengasmatka. Lue lisää

Tampereella suunnitelmissa opastettu Kalevankankaan hautausmaa kävely loppukeväästä.

4-päiväinen matka Saarenmaa-Hiidenmaa 22.-25.8.2025. Lue lisää

3.3. Tapahtumat ja tilaisuudet

Yhdistys osallistuu kuluvan vuoden yleisötapahtumiin yhdessä postimuseon kanssa sovitusti sekä sidosryhmien kanssa eri tapahtumiin mahdollisuuksien mukaan.

14.2. Ystävänpäivä Tampereen Sokoksella filatelistikerhon kanssa ja Helsingissä pääpostitalossa.

6.4. TamCollect tapahtuma, filatelistien järjestämä.

20.4. Korttien tarinat Hämeenlinna, yhdessä postimuseon kanssa

26.4. Senioriperjantai Vapriikissa, postimuseon kokoelmatiimi ja Postimuseon ystävät ry?

4.5. Museoiden yö Tampereella lue lisää Postimuseon sivustolta

28.-29.6. Vanhankirjallisuuden päivät Sastamala, jos saamme järjestettyä yhteistilan Apollon ja exlibris yhdistyksien kanssa, jolloin kustannukset tulevat maltillisiksi.

6.9. Postin synttärit Helsingissä?

7.9. Heipat viestinviejät-näyttelylle ja postin synttärit

Helsingin kirjamessut

joulukuun alussa Joululeimaus Tampereen joulutorilla


3.4. Postimuseon ja yhdistyksen yhteistyöprojekteja

Korttityöpajat kuukauden ensimmäinen torstai 4.1. 1.2. 7.3. 4.4. ja 2.5. Pajat jatkuvat syksyllä. Työpajoissa on numeroitu Tamara Reppoltin valtavasta korttikokoelmast jo huikeat 28 000 korttia. 1.2. Aloitetaan työpajoissa museon valokuvakokoelmien järjestäminen.

Vertaisihmittelijä museolla jatkavat tämän kevään 26.1. 16.2. 15.3. ja näyttelyn laputus. Ihmettelyt jatkuvat syksyllä Kuplassa vielä muotoaan hakien.

Roolimme museoiden yön tapahtumassa on vielä auki

Joulukuussa Tampereen joululeiman leimaus joulutorilla. Mahdollisesti postitustalkoot marras-joulukuun vaihteessa museolla.

Kohtaamispaikka Kupla avautuu 2. helmikuuta 2024 Postimuseon toisessa kerroksessa. Kupla on uudenlainen museotila, joka yhdistää kävijöiden kohtaamisen ja pienimuotoisen näyttelytoiminnan. Kuplan avulla museo vahvistaa suomalaista keskustelukulttuuria, lisää osallisuutta ja kannustaa vuoropuheluun. Kohtaamispaikka Kupla on osa Postimuseon ja Tampereen historiallisten museoiden uutta valtakunnallista vastuumuseotehtävää.

Kupla on kaikille avoin tila museokeskus Vapriikin aukioloaikoina. Kuplassa voit pysähtyä miettimään asioita ja latautua museovierailullasi. Kuplasta löytyy tekemistä yksin ja yhdessä. Tarjolla on esimerkiksi erilaisia pelejä, kuten lauta-, pala- ja korttipelejä, sekä sarjakuvia.

Kohtaamispaikka Kuplassa järjestetään erilaisia Erätauko-keskusteluja. Kuplan näyttelyt ovat kantaaottavia ja pohtivat viestinnän, pelin, postin ja digitaalisen elämän ilmiöitä eri näkökulmista. Kuplan ensimmäinen näyttely on Hyvä ihminen – miksi holokausti koskee meitäkin?

3.5. Julkaisu- ja tiedotustoiminta

Jäsenille tiedotetaan yhdistyksen toiminnasta pääsääntöisesti sähköpostitse. Kirjepostina menee jäsenille, joiden sähköposti osoitetta ei ole tiedossamme, jäsenkirje kolme neljä kertaa vuodessa. Nopeaan tiedottamiseen ei kirjeposti taivu. Postimuseo tiedottaa myös suoraan jäsenille sähköpostilla. Museo ei lähetä tiedotteitaan kirjeitse.

Tietoa löytyy myös yhdistyksen kotisivuilta www.pmy.fi

Postimuseon internet sivuilla www.postimuseo.fi ovat kaikki museon tapahtumat ja näyttelyt aina reaaliaikaisesti nähtävillä.

4. Talous

Yhdistyksen toiminta rahoitetaan jäsenmaksuilla. Hallitus esittää jäsenmaksujen pitämistä ennallaan

vuosijäsenmaksu 27 € ainaisjäsenmaksu 270 € ja kannattajamaksu 500 €.

Tämänhetkinen hyvä taloudellinen tilanne mahdollistaa osallistumisen eri tapahtumiin, vaikka tapahtuman tuotto jäisi osallistumis-, matka- ja muiden kulujen alle.

Jäsenille suunnatut retket ovat pääsääntöisesti omakustanteisia. Tänä vuonna ajattelimme kuitenkin osallistua hieman busseista aiheutuviin kustannuksiin, jotta retkien hinnat pysyisivät maltillisina.

5. Sovitut jäsenedut

Jäsenkortilla ilmainen sisäänpääsy kaikkiin Vapriikin museoihin ja näyttelyihin. Jäsenille on myös osallistuminen retkille ja järjestämiimme tapahtumiin edullisempaa kuin ei jäsenille, jäsenhinta.

Jäsenille tulee teemaan sopivan julkaisu joulutervehdyksenä.