AJANKOHTAISTA

Yhdistyksen ja Postimuseon syyskauden 2023 tapahtumia.

TamCollect 2023 Myyntitapahtuma

la 30.9.2023 10:00—15:00

Tampereen yhteiskoulun lukio
Osoite: Hallituskatu 32, Tampere

Tampereen Filatelistiseura järjestää TamCollect 2023 myyntitapahtuman TYK:llä lauantaina 30.09.2023 klo 10–15. Paikalla runsaasti kauppiaita ja kahvio. Vapaa sisäänpääsy

  • Myyntitapahtuma, jossa postimerkkejä, postikortteja, rahoja, osakekirjoja, vinyylilevyjä ym. keräilytavaraa.
  • Kerhopöydällä mm. Tampere-kortteja sekä omakuvamerkkejä Valmetin rakentamista hävittäjälentokoneista, Tampereen kirkoista ja Tampere-talosta.
  • Uniikki vuoden 1971 vuosilajitelma, jota on valmistettu vain 100 kpl (lähes loppuunmyyty).
  • Kohteiden ja kokoelmien arviointipalvelua


POSTIMUSEON Postikorttipajat


Postikorttipajat alkavat jälleen Postimuseolla ja ne järjestetään torstaisin kerran kuussa klo 12:30–15:30. Syksyn päivät ovat 7.9., 5.10., 2.11., ja 7.12. Ilmoittauduthan etukäteen! Voit ilmoittautua, vaikka kaikkiin kerralla, ilmoittautuminen ei ole sitova.
Pajat ovat hengeltään rentoa yhdessäoloa ja keskustelua, ja samalla saamme museolla korttikokoelman luettelointiin tarvittavaa esityötä tehtyä. Postimuseo tarjoaa pullakahvit joka pajassa!

Tamara Reppoltin korttikokoelman läpikäynti ja numerointi on edelleen pajojen ohjelmana, ja sen lisäksi kolmessa ensimmäisessä pajassa valmistelemme pienoisnäyttelyä Ystävien joulu – vapaaehtoiset museon toiminnassa.

Ilmoittaudu mukaan:
Etenkin ensimmäiseen pajaan toivotaan runsasta osallistujamäärää! Lämpimästi tervetuloa! Ilmoittaudu osoitteeseen: sanna.oikarinen@postimuseo.fi (tai p. 050 4300273)


Tutustuminen John Nurmisen säätiön kokoelmiin

AJANKOHTA: ti 19.9. klo 15 
Seura järjestää tutustumisen John Nurmisen Säätiön upeisiin kokoelmiin Helsingin Pasilassa. Kokoelmat käsittävät mm. vanhoja laivaesineitä, tunnettujen maalareiden meriaiheisia maalauksia, arvokkaita teoksia ja merikarttoja. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Säätiö tekee arvokasta työtä Itämeren suojelun hyväksi: https://johnnurmisensaatio.fi/tietoa-meista/ Nämä kokoelmat ovat ainutlaatuisia, joten kannattaa tulla kauempaakin tutustumaan niihin. Säätiön tilat sijaitsevat lähellä Triplaa / Pasilan asemaa osoitteessa Pasilankatu 2, 00240 HELSINKI.
 ti 19.9. klo 15: kokoontuminen aulassa turvaporttien edessä, ennakkoilmoittautuminen ILMOITTAUTUMINEN:
 jari.forsblom(at)kolumbus.fi viimeistään to 14.9. kuluessa.
20 ensimmäistä mahtuu mukaan, tervetuloa!